Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös cseresznyeleves villámgyorsan

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • 1-2 rúd fahéj
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 2 szelet citrom
  • 9 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • A habaráshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. Egy lábosba öntjük a kimagozott cseresznyét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Felforraljuk.
    2. A habaráshoz a lisztet kikeverjük a tejföllel, majd adunk hozzá 1-2 merőkanállal a forró cseresznyeléből, ezzel is csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest.
    3. Még egyet forralunk rajta. Ízlés szerint lehet még ízesíteni cukorral, citromlével. Alaposan kihűtjük a levest, vagy melegen is fogyaszthatjuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>>

    PIROS GYÜMÖLCSLEVES>>> 

    HIDEG ERDEI GYÜMÖLCSLEVES>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin