Elkészítés: A bacont apró kockára vágjuk, serpenyőben pirosra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük a zsírból, félretesszük.
A kenyérsütőgép üstjébe a következő sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: először az olajat, majd a főtt, áttört burgonyát, a tejfölt, a langyos vizet, a sót, a cukrot, a lisztet és a tetejére pedig az élesztőt. Ha nincs kenyérsütőgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztőt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielőtt hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz. A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet. Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon néhány mozdulattal óvatosan átdolgozzuk, majd 5 percig hagyjuk pihenni.
Miután pihent, sodrófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, és elosztjuk rajta a sült baconkockákat. A két szélét középre hajtjuk, hogy összeérjenek, majd alulról felhajtjuk és felülről pedig lehajtjuk a közepére, így négy réteget kapunk. 10 percre letakarjuk, és hagyjuk pihenni. Még egyszer megismételjük ugyanígy a hajtogatást, majd 1 centi magasra nyújtjuk, a tetejét kissé bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a tetejüket lekenjük 1 tojássárgájával, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, magkeverékkel, szezámmal, nagy szemű sóval. Hagyjuk 15-20 percig kelni, mielőtt a sütőbe tesszük.
Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25-30 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.