Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös burgonyaleves zöldségesen

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát, fokhagymát és a petrezselymet apróra, az újhagymát és a chilit karikára vágom. A répákat hosszabb darabokra szeletelem, a krumplit, a paprikát, a zellert és a paradicsomot kockára vágom, a gombákat kettőbe-háromba vágom. A szalonnát csíkokra szeletelem.

Egy serpenyőben a szalonnát olívaolajon megpirítom, hozzáadom a vöröshagymát, majd a fokhagymát és az újhagymát (a zöldje nélkül), végül a többi zöldséget, együtt dinsztelem, majd fűszerezem, és felöntöm ízzel, belemorzsolom a leveskockákat.

Amikor puhára főttek a zöldségek, öntök bele tejet, összekeverem, beleteszem a virsliket.

Tálaláskor egy tányérba merem a levest, megszórom a félretett újhagyma zöldjével, s teszek rá egy kanál tejfölt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss