Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös brokkolikrémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dkg margarin
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db húsleveskocka
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • A sajtos pirítóshoz:
  • 2 zsemle
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A brokkolit szedjük rózsáira, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

Hevítsük fel a margarint és az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkolit és a kockára vágott krumplit. Keverjük alaposan össze, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, majd főzzük puhára.

A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza tűzre.

A tejfölt keverjük simára a mustárral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután forraljuk ki, és pár percig még főzzük.

Közben készítsük el a sajtos pirítóst. Én félbevágtam a zsemléket, majd melegszendvics sütőben pirosra, ropogósra sütöttem. Amikor elkészült, megszórtam reszelt sajttal, amely szépen ráolvadt.

Tálaláskor a krémlevest csepegtessük meg olívaolajjal, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss