Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös bárányborda

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, papírtörlővel kissé megszárítjuk. Kissé kiklopfoljuk.
Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, 4 evőkanál lisztben megforgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a bordákat hirtelen mindkét oldalunkon megsütjük benne. Egy lábasban félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékba hintünk 2 evőkanál lisztet, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fölforraljuk. A lábosban lévő bordákra öntjük ezt a levet, és húst puhára pároljuk benne. Amikor elkészült, a húst tálra rakjuk. A visszamaradt lében jól elkeverjük a tejfölt, a citrom levét, és forrón tálaljuk. Burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss