Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, papírtörlővel kissé megszárítjuk. Kissé kiklopfoljuk.
Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, 4 evőkanál lisztben megforgatjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a bordákat hirtelen mindkét oldalunkon megsütjük benne. Egy lábasban félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékba hintünk 2 evőkanál lisztet, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fölforraljuk. A lábosban lévő bordákra öntjük ezt a levet, és húst puhára pároljuk benne. Amikor elkészült, a húst tálra rakjuk. A visszamaradt lében jól elkeverjük a tejfölt, a citrom levét, és forrón tálaljuk. Burgonyapüré, párolt rizs illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre