Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös bableves füstölt tarjával és csipetkével

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1/2 szál csípős paraszt kolbász
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • chilipaprika
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • olaj
  • vörösbor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • tejföl
  • A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.

Másnap a hagymákat apróra vágom. A répákat, a zellergumót és a krumplit megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, s darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem- és zellerzöldet nagyobb darabokra vágom.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarjadarabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.

A végén öntök bele vörösbort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet, s díszítem chilipaprikával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss