Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös bableves füstölt pörccel és csipetkével

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db füstölt pörc
  • 25 dkg fejtett bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chilipaprika
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • 2 db babérlevél
  • olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • A csipetkéhez:
  • 1 db tojás
  • 1 csésze liszt
  • A tálaláshoz:
  • tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A pörcöt előző este beáztatom. Másnap felteszem főni.

Közben kifejtem a babot, megmosom. A hagymákat apróra vágom. A sárgarépát, a fehérrépát, a krumplit és a zellert megpucolom. A répákat hosszában kettévágom, darabolom, a zellergumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockákra, a petrezselyem- és zellerleveleket nagyobb darabokra vágom.

A lisztből és a tojásból pici sóval kemény tésztát készítek, kiszaggatom a csipetkéket.

Amikor a pörcök majdnem megfőttek, kiveszem a léből, és kisebb darabokra vágom. A levet félreteszem.

Egy másik edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a zöldségeket, együtt tovább dinsztelem. Felöntöm a pörcök levével, beleteszem a pörcdarabokat, fűszerezem, beleteszem a csipetkéket, és készre főzöm a levest. A végén keverek bele egy kevés lisztet. (Aki akar, készíthet rántást, de be is habarhatja.)

Tálaláskor tányérba merem a levest, rá tejfölt kanalazok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss