Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös bableves egyszerűen

45 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot átválogatjuk, átmossuk, előző este hideg vízbe beáztatjuk.

Másnap a babot a babérlevéllel, az ételízesítővel, a borssal kb. 2 liter vízben feltesszük főni. Ha a bab már félig megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és ezzel tovább főzzük.

Közben elkészítjük a rántást: 2 evőkanál lisztet megfuttatunk olajon, ráteszünk 1 teáskanál pirospaprikát, kis vízzel fel is engedjük. Külön habarást is készítünk 1 evőkanál lisztből és a tejfölből, majd ezt előbb a rántáshoz adjuk, az egészet pedig a levesbe. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, és összeforraljuk. Fél evőkanál mustárral ízesítjük, majd tálaljuk.

Megjegyzés

Az eredeti receptem szerint 25 dkg lencsével készül a leves bab helyett, de így is érdemes kipróbálni. Füstölt kolbász helyett lehet más füstölt hússal - tarjával, csülökkel - is készíteni.

Aki szereti a korhelylevest, annak biztosan ízleni fog, mert legjobban ahhoz hasonlít az ízvilága. - Jasmin1981

Ezek is érdekelhetnek

Friss