Elkészítés: A babot egy éjszakára beáztatom.
A hagymákat, a zellerlevelet és a petrezselymet aprítom, a répát, a gyökeret, a zellert és a krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
A sertésoldalast kevés olajon megsütöm, félreteszem.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket és a babot, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit és az oldalast.
Amikor minden megfőtt, lisztes tejföllel behabarom.
Tálaláskor tejfölt kanalazok rá, fehér kenyérrel fogyasztom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre