Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejfölös babfőzelék füstölt pörccel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt pörc
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző este beáztatom.

    Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni. A babot is elkezdem főzni tiszta vízben, babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm. Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz.

    Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, világosbarna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a bab főzőlevéből, összekeverem, majd a babhoz adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, összeforralom.

    Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin