Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölös-almás kocka

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej
  • 0,4 dkg élesztő
  • 22 dkg cukor
  • 50 dkg liszt (+a gyúráshoz)
  • 1 db citrom (leve és lereszelt héja)
  • 2 db tojás
  • 12 dkg margarin
  • 1,5 kg alma
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg mogyoró
  • zsiradék (a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

    1.

    A meglangyosított tejből kiveszünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük a szétmorzsolt élesztővel és kb. fél teáskanál cukorral, majd lefedve meleg helyen hagyjuk állni.

    2.

    A reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, 10 dkg cukorral, 1 tojással és egy csipet sóval.

    3.

    A maradék tejben felolvasztunk 10 dkg margarint. A felfuttatott élesztőt a tálba ötnjük. Kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk a tésztát, majd belekeverjük a vajas tejet is. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

    4.

    Közben meghámozzuk az almát, felnegyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcs húsát kisebb darabokra vágjuk.

    5.

    Egy nagyobb lábasban felforraluk egy fél pohár vizet, hozzáadjuk a citrom kinyomott levét és 5 dkg cukrot. Beletesszük az almadarabokat, és fedő alatt kb. 3 percig pároljuk.

    6.

    A tejföl t kikeverjük a maradék tojással és 5 dkg cukorral. Az almát lecsöpögetjük és hagyjuk kihűlni.

    7.

    A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és az egyik felét kivajazott tepsibe fektetjük. Ráhalmozzuk párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.

    8.

    Villával megszurkáljuk, megkenjük a tojásos tejföl lel, majd meghintjük a felszeletelt mogyoróval és a maradék cukorral. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.

    ALMÁS PITE JOGHURTOSAN>>> 

    FAHÉJAS-ALMÁS CRUMBLE>>> 

    DIÓS-ALMÁS MUFFIN>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin