Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejfölös afrikai harcsa

MME MME
2 4.8/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kibéleljük alufóliával a sütőlapot. Ráfektetünk 8 szelet bacont. Erre rátesszük a harcsát, amit előtte besózunk és borsozunk. A harcsákra bőségesen teszünk zsályát. (Én egész zsálya szárakat teszek rá, olyan hosszút, mint a hal.) Megint beborítjuk baconnal. Kb. 200 fokon sütjük 20-30 percet. (Kicsit tovább, ha egész harcsákról van szó. Ebben az esetben a zsályát a harcsa belsejébe érdemes tenni.) Mielőtt kivesszük a sütőből, egy 2 dl-es tejfölt elkenünk a halak tetején, és még 5 percig sütjük.

Megjegyzés

A zsálya ropogós, önmagában is fogyasztható - isteni. A hal ízletes és nagyon egyszerű elkészíteni. Még az ínyenc ismerősök is megnyalják az összes ujjukat... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss