Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejfölben sült húsgombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 15-20 dkg főtt rizs
  • 1 kiskanál sáfrányos szeklice
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csokor új hagyma
  • 4 db tojás
  • 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés

    1. Összekeverjük a főtt rizst a darált hússal, a felkockázott kápiapaprikával és a felkarikázott újhagymával. 
    2. Belekeverünk egy egész tojást, hozzádolgozzuk az összevágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, sáfrányos szeklicével színezzük.
    3. Diónyi gombócokat gyúrunk belőle.
    4. Kizsírozunk egy közepes tepsit, és belerakosgatjuk a gombóckákat.
    5. Összekeverjük a tejfölt a keményítővel, három tojással, a tejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk és Ráöntjük a gombócokra. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szűk óra alatt megsütjük.

    ZELLERES HÚSGOMBÓC PARADICSOMOS MÁRTÁSBAN >>> 

    THAI HÚSGOMBÓC CSILISZÓSSZAL >>> 

    HÚSGOMBÓC BORSÓS SPAGETTIVEL >>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Vidék íze magazin

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin