Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejföl alatt sült gombás-sonkás csirkemell

default user icon
14 4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • reszelt sajt
  • ételízesítő
  • olaj
  • liszt
  • hagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket közepes szeletekre vágom, és lisztbe forgatva hirtelen átsütöm mindkét oldalán.

    Kevés hagymán megpirítom a gombát. Egy tepsi aljára kevés olajat öntök, majd ráfektetem a csirkemelleket, mindegyik tetjére egy marék gombát és felszeletelt sonkát halmozok. Tetejére simítom az ételízesítővel elkevert tejfölt, és reszelt sajttal meghintem.

    Sütőben kb. 35-40 perc alatt átsütöm.

Megjegyzés

Lehet bármilyen húsból elkészíteni. Köretként lehet hozzá tálalni rizst és sült krumplit is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

drszido89
Nagyon fincsi :) Kevés ételnél érzem azt, mintha étteremben ennék, de ez még újramelegítve is olyan mintha most hozta volna ki a pincér :) Issteni :)
puskaseni
Nagyon Isteni ez a kis csibehusi!!!! Én is egy kis borssal ízesítettem a gombát, és a tejfölös fincsiséget a tetején!!!! Hát, azt hiszem ez a recept is bekerül a mindennapi receptek közé...
jabaki2
Elkészítettem én is.Nagyon-nagyon finom volt. A húst elősütés előtt borsoztam, és meghintettem ételízesítővel is, a gombát szintén ugyanígy párolás közben. Füstölt sajttal hintettem meg bőségesen a tetejét, és szeletelt tarját tettem rá.Nagyon szépen köszönöm ezt remek receptet, örülök,hogy rátaláltam!
Joan77
Ez a magyaróvári egy változatának tűnik. Parmezánnal is biztosan finom, de zacskós rizzsel: fúj!
s.liona
enyhén lehet borsozni a húst,és a gombát nem szükséges megpárolni, gyorsan elkészül, mert akár előző nap elő lehet sütni a húst és másnap csak összedobni a tepsibe
Anikó0224
Három hetente csinálom ezt az isteni receptet,mert a családom oda van érte.Hálás köszönetem.
anibugar
Azt nagyon megkoszonnem, hogy ha szamotokra egyertelmu dolgokat is beleirnatok a receptekbe, mint pl: alufolia alatt kell-e sutni, vagy nem. Illetve milyen hofokon? Milyen fuszereket hasznalsz a husra, vagy az szabadon valasztott?
Juhász Éva
Ez egyszerüen mennyei! Én felerész parasztsonkát, felerészt gépsonkát használtam. Nagyon-nagyon finom.
hajnal24
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a recept, kíváncsi vagyok, hogy milyen, úgyhogy ez lesz a vasárnapi ebéd :)
Kif Lee
Már jópár receptet kipróbáltam innen,és ez a legjobbak között van!!!!Nagyon finom volt,pici grillfűszerrel a tejfölben!!Atkins-stádiumunkhoz is kitűnően passzol!Köszönjük.

Hasonló Receptek

Magazin