Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát.
Az összedolgozott tésztát 2 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
A gombócokat lisztezett felületen tányér nagyságú, kör alakúra nyújtjuk, majd 2x félbevágjuk, hogy 4 cikket kapjunk. A cikkeket egyenként tovább nyújtjuk, kb 2 mm vastagságúra ( a háromszög forma megmarad).A szélesebb oldaláról feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és alulra, egy tepsibe vagy hőálló edénybe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket letakarva pihentetjük.
Mielőtt sütőbe tesszük, egy ecsettel lekenjük a tetejüket tejjel.(Aki szereti, szórhat rá nagyobb szemű sót). 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.