Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejes-vajas kifli

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 2 tk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej (+ 1 ek a lekenéshez)
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

    1. Az élesztőt a kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, majd langyos helyen felfuttatjuk.
    2. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a felfutott élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát.
    3. Az összedolgozott tésztát 2 részre osztjuk és gombócokat formázunk belőle.
    4. A gombócokat lisztezett felületen tányér nagyságú, kör alakúra nyújtjuk, majd 2x félbevágjuk, hogy 4 cikket kapjunk. A cikkeket egyenként tovább nyújtjuk, kb 2 mm vastagságúra ( a háromszög forma megmarad).A szélesebb oldaláról feltekerjük, majd kifli alakúra hajtjuk.
    5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és alulra, egy tepsibe vagy hőálló edénybe vizet teszünk. Amíg a sütő melegszik, a kifliket letakarva pihentetjük.
    6. Mielőtt sütőbe tesszük, egy ecsettel lekenjük a tetejüket tejjel.(Aki szereti, szórhat rá nagyobb szemű sót). 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük, rácson hagyjuk kihűlni.

      KIFLI, ZSÖMLE, BAGETT, CROISSANT, BAGEL ÉS ISTENI KENYEREK - TUTI RECEPTEK EGY HÁZI PÉKSÉGHEZ! >>>

    VAJAS, SAJTOS, DIÓS, MÁKOS - A LEGJOBB KIFLIK EGY HELYEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin