Elkészítés:
1.) A hozzávalókat a megadott sorrendben a kenyérsütő gépbe tesszük, és dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. (Ha nem kel meg eléggé a tészta, tegyük félre, és hagyjunk neki időt arra, hogy megemelkedjen!)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyútjuk, és hosszúkás kenyeret formálunk belőle. Éles késsel átlósan bevagdossuk, egy gyors mozdulattal a folyó csap alá tartjuk, majd sütőzacskóba tesszük. A zacskót lezárjuk, és 5 helyen megszurkáljuk spéktűvel.
3.) Előmelegített sütőben, 190 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőzacskót óvatosan kivágjuk, a kenyeret rácson kihűtjük. Sokáig friss marad, és nem csak szép, de nagyon finom is. :-)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre