Elkészítés: A hozzávalókat egy dagasztótálba teszem. Az élesztőt kevés tejben felfuttatom, és ha kész, hozzáöntöm a többi anyaghoz. Kidagasztom, és lefedett dagasztótálban a hűtőbe teszem másnapig. Kb. 20-24 óra alatt a hűtőben tökéletesen megkel. Olajozott kézzel ízlés szerinti darabokat tépek a tésztából, kézben megnyújtogatom, forró olajban kisütöm. Ha valaki nem akarja egyszerre az egész tésztát kisütni, hűtőben, dagasztótálban tartva 3-4 napig is eláll a nyers tészta. Nagyon finom könnyű tésztát kapunk ezzel a recepttel, és ami még előnye, nem szívja magába a tészta az olajat. Tejföllel, reszelt sajttal, esetleg áztatott fokhagymával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre