Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejes italok, melyek akár egy étkezést is simán kiválthatnak

default user icon
MME
Készíts tápláló tejes italokat, amikkel kiválhatod a tízórait vagy az uzsonnát, sőt, akár a desszertet is! Nem kell sokat vacakolni az elkészítésükkel a konyhában, szóval ideális választás, ha valami gyors finomságra vágysz.

Turmixolva

Indítsd energikusan a napot! Turmixoljon össze 1 nagy bögre tejet, 1 db banánt és 1 ek áfonyát. Kókuszvirágcukorral vagy mézzel édesítheted az italt.

A gyümölcsturmixokban egyébként az a jó, hogy könnyű módosítani az ízvilágukat, és nemcsak kristálycukorral, hanem egészséges édesítőkkel is elkészíthetőek. Még mindig éhes vagy? Egyél meg az ital mellé 1 db vajas croissant-t, vagy 1 db müzliszeletet.

Desszert helyett

Nassolnál valamit? Csokoládé helyett igyál meg 1 pohár csokis italt! Ehhez szórj 1 ek reszelt étcsokoládét 1 pohár meleg tejbe, és ízesítsd 1 kk narancssziruppal.

Ha laktózérzékeny vagy, akkor sem kell lemondani a tejes örömökről. A laktózmentes helyett néha jutalmazza meg magad mandula-, kókusz- vagy szójatejjel; ezek egyedi aromát adnak az italnak. A minél változatosabb táplálkozás érdekében érdemes váltogatni az egyes fajták között.

Kávé, másképp

Hűsölnél egy kicsit a kedvenc könyved mellett lazítva? Akkor készíts magadnak jegeskávét! Keverj el 1 tk instant kávéport 1 csésze hideg tejben, majd adj hozzá 1 ek tört jeget.

Nyáron úgy bolondíthatod meg az italt, hogy jég helyett vaníliafagyit adsz a kávéhoz. Igaz, így krémes kanalazni való lesz belőle, de nem bánod, ugye?

Miért szeretjük?

Tehéntej: Laktató, tápláló, semleges ízvilágú kalciumforrás.

Mandulatej: Aromás, koleszterinmentes, és kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tehéntej.

Kókusztej: Egzotikus ízvilága révén desszertekhez, egzotikus levesekhez és húsételek szószához egyaránt felhasználható.

Szójatej: Ez a kalóriaszegény tejhelyettesítő hasznos kálium-, magnézium- és E-vitamin-forrás.

Mindmegette-tipp

Készíts mazsolás tejberizst zabtejjel! A zabtej jellegzetes aromát ad a fogásnak, ráadásul remek ásványianyag-forrás is. Az ízesítéséhez használj vaníliavelőt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss