Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejes italok

Szokatlan párosítások, különös ízek. Nemcsak felfrissülsz tőlük, de meglátod, jól is laksz velük. Nincs időd ebédet főzni? Készíts magadnak frissítő italokat receptjeinkből, és újult erővel láthatsz neki a munkának.

A gyümölcsből tejjel készített italok rengeteg energiát rejtenek, egészségesek, és sok bennük a vitamin. Nemcsak sportolás után esik jól, hanem reggel vagy napközben is hasznos és tápláló lehet belőle egy pohárral. Egyszerűen elkészíthetők, hiszen a gyümölcsöt elég összeturmixolni, lereszelni, vagy villával áttörni, ehhez jön a tej, az energiát adó méz vagy cukor (esetleg fagylalt), és máris fogyasztható.

Medve-tej

Hozzávalók 4 pohárhoz: l 50 dkg mélyhűtött eper, 5 dl tej, 3 evőkanál eperlekvár, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál cukor, 4 kis gombóc citromfagylalt
Elkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, majd turmixba tesszük, és pépesítjük. A tejet hozzáöntjük, belekeverjük a lekvárt, a citromhéjat és a cukrot. Alaposan összeturmixoljuk. A citromfagylaltot a poharakba tesszük, rátöltjük az italt. Összekeverjük, és fogyasztjuk.

Sárgabarack turmix

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz sárgabarack konzerv, 1 doboz vaniliás vagy sárgabarackos joghurt, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 1 dl ananászlé, 1 db tojás, tej
Elkészítés: A barackot aprítógéppel pépesre vágjuk, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a lekvárt, a joghurtot és egy turmixgépben krémesre keverjük. Tejjel felöntjük és habosra mixeljük. Fahéjjal ízesítjük, citromfűlevelekkel, jéggel és hosszú kanalakkal vagy szívószállal tálaljuk. 

Tejes-epres turmix

Hozzávalók 1 pohárhoz: 10 dkg eper, 1 evőkanál citromlé, 1 ek. méz, 1 dl behűtött tej, 1/2 dl behűtött tejszín, 1 kisebb kivi
Elkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zúzzuk. A tejet és a tejszínt habosra turmixoljuk, kehelybe töltjük, a tetejére öntjük az eperpépet, lazán keverünk egyet rajta, tetejét az eperszeletkével díszítjük. A kivit kettévágjuk, karalábévájóval két golyót formálunk belőle, a félretett eperszelettel együtt bambuszpálcikára szúrjuk, és az italba tesszük. Szívószálat adhatunk hozzá.

Ananászital

Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 konzerv darabolt ananász, 3 dl tej, 2 ek. édesítőpor, jég
Előkészítés: Az ananászt lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
Elkészítés: Az ananászt mixerben pépesre törjük, belekeverjük a tejet, a levet, és édesítővel édesítjük. Poharakba jégkockát teszünk, ráöntjük az italt, és tálaljuk. A poharak szélét ananászdarabbal ízesítjük.

Bogyós frappé

Hozzávalók 4 pohárhoz: 50 dkg piros bogyós gyümölcs (ribizli, eper, málna, áfonya, stb.) lehet mélyhűtött is, 10 ek. narancslé, 6 dl tej, 5 ek. édesítőpor
Előkészítés: A piros bogyós gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük, és megtisztítjuk.
Elkészítés: A gyümölcsöket mixerben pépesre törjük, és átszűrjük egy szitán. Hozzákeverjük a narancslevet, a tejet, és az édesítőporral édesítjük. Poharakba öntjük, és kínáljuk.

Eper flip

Hozzávalók 4 pohárhoz: 50 dkg mélyhűtött eper, 4 evőkanál citromlé, 10 evőkanál narancslé, 2 dl natúr joghurt, 2 dl tej, 4 evőkanál édesítőpor, jég
Előkészítés: Az epret hagyjuk kiengedni, és turmixban pépesítjük.
Elkészítés: Az eperturmixhoz keverjük a citrom- és narancslevet, valamint a joghurtot és a tejet. Az édesítőporral édesítjük, és poharakba töltjük. Egy-egy jégkockát teszünk az italba, és tálaljuk.

Kivi mix

Hozzávalók 4 pohárhoz: 4 érett kivi, 2 érett körte, 2 dl grépfrútlé, 2 dl tej,3-4 evőkanál édesítőpor, 4 evőkanál körtepálinka
Előkészítés: A kivit és a körtét meghámozzuk, a körte magházát kivájjuk, és mindkét gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk.
Elkészítés: A kivit és a körtét mixerben pépesítjük, hozzákeverjük a grépfrútlevet és a tejet. Édesítőporral és a körtepálinkával ízesítjük, és poharakba töltjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss