Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejberizses-ribizlis piskóta

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 2 dkg búzadara
  • 5 dkg rizs
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 50 dkg ribizli
  • A citrommázhoz:
  • 25 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 citrom leve

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztet, a fehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes sárgájába. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A tejből, a búzadarából és rizsből tejberizst főzünk, majd kihűtjük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt tejberizshez, végül beleforgatjuk a megmosott, leszárított ribizlit. Megtöltjük vele a piskótalapot.

A citrommázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral és a citromlével, és rákenjük a süteményre.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss