Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejberizses puding

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A rizst egy tűzálló tálba öntjük, cukrozzuk, ráöntünk 1 liter tejet, és sütőben készre sütjük. (Ízesíthetjük fahéjjal is, ha akarjuk, vagy vaníliával). Akkor van kész, ha a teteje elkezd barnulni.

Ezután a pudingport kikeverjük fél liter tejjel (ill. ha a rizs nem szívta be az összes tejet, akkor annyival kevesebbel, mint amennyi a tejberizs alatt van), majd hozzákeverjük a tejberizst, ízlés szerint cukrozzuk is, és a szokásos módon, mintha pudingot készítenénk, felfőzzük. Ezután már csak tálakba kell tölteni, és várni, hogy kihűljön.

Ezek is érdekelhetnek

Friss