Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

2 az 1-ben: teszteltük a csokis és a gyümölcsös tejberizseket is

A tejberizs tipikusan az az étel, amiről nem lehet leszokni akkor sem, ha felnő az ember. Ezért teszteltük is gyorsan, melyiket éri meg levenni a polcról, ha a bolti finomság mellett döntünk.

A desszertes pult kérlelésének engedve elkezdtük kutatni a boltok polcait, és 14 darab tejberizst tettünk a kosárba. Egyből két kategóriára bontottuk a mezőnyt, a gyümölcsösekre és a csokisakra. Így az egyes márkák duplán kerültek be, és végül két sorrendet állítottunk fel.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

A teszt során figyeltük, hogy a csoki vagy a gyümölcs mennyire intenzív, mennyire karakteres a tej vagy tejszín íze, illetve milyen rizs került bele. A gyümölcsös szekciót főként cseresznyés és meggyes ízesítéssel képzeltük el, persze mindenhova került kakukktojás.

Gyümölcsös tejberizsek
Zott Belriso

Kibontás után az arcunkba csap a tiszta tejszín illata. Laza csuklóedzésnek is remek egy ilyen tejberizs, amit legalább 2 percig kevergetni kell, hogy a pikszis aljáról feltörjön a meggyes öntet, ami olyan, mint egy lekvár. A gyümölcs nem rántja el túlságosan kesernyés irányba, a tejszínnel együtt szinte édes. A rizs szép nagy darabokban van benne, melyek pépessé puhultak. A háttérben találunk egy gyanús vanília irányzatot is, egészen rejtélyes.

Adatok: 8% meggy, 3,5% zsírtartalom, 60% tej, 15% meggyes öntet, 8% rizs, 7% tejszín, 200 gramm, 199 ft

ERITRIT, XILIT, FRUKTÓZ ÉS STEVIA - VÉGIGKÓSTOLTUK ÉS TESZTELTÜK A CUKORPÓTLÓKAT >>> 
Desira

Kifejezetten masszív állaga van, mintha cementet pörgetnénk egy malteres vödörben egy fagyos koradélután, azaz kell hozzá szufla. Kevergetés után megcsapja az orrunkat egy igazi állott cseresznyebefőtt szellő, ami pillanatokkal később szörnyű műaromás élményt kelt. Megvan a cseresznye, de csak egy pillanatig, utána romba dől minden erénye. A rizs nagy csomókban van benne, a tejszín sűrű, majdnem törik.

Adatok: 7,2% gyümölcstartalom, 200 gramm, 119 ft

Müller

Összekeverés után az illata sokat nem árul el magából, egyetlen szösszenetnyi meggyes löketet találunk benne. A meggy íze nem túl intenzív, a tejszínnel együtt enyhén édes az összhatás. Hatalmas darabokat nem találni benne, a rizsszemek is kisebb csomókba állnak össze. Ahol kifogunk egy meggydarabot, ott nyer a gyümölcs, de amúgy a tejszín a domináns elem.

Adatok: 6,7% meggy, 6,7% rizs, egész tojás, 200 gramm, 159 ft

TESZT! HOL KAPJUK A LEGFINOMABB KÜRTŐSKALÁCSOT BUDAPESTEN? >>> 
Milkland

Kibontás után egy nem túl bizalomgerjesztő látvány fogad minket, a tejszínes-rizses pép eléggé bizarr. Összekeverés után kitör belőle a karakteres eperaroma, ami hamar bejárja a légteret. Sokkal puhább a rizs az átlagosnál, az egész olyan, mint egy tejbepapi. Az eper íze erős, mint egy átlagos minőségű fagyi, csak rizzsel megbolondítva. Utóízében megjelenik a gumicsizma ízvilága, ami nem kifejezetten kellemetes.

Adatok: 10% öntet, 8,3% rizs, 3,5% eper, 150 gramm, 105 ft

Campus

Felnyitás után olyan, mint egy joghurt, semmi nyomát nem látjuk a rizsnek. Kevergetés közben kiderül, hogy egészen nagy cseresznyedarabokat rejtettek el benne. Állagra meglehetősen sűrű, ezzel is lehet izmozni. Harsány ízek nem uralják, az biztos. A cseresznye és a tejszín békésen megvan egymás mellett, egyik sem akar uralkodni a másik felett. A rizsdarabok picit keményebbek, és nem tapadnak össze hatalmas gombócokká. Utóízében elvész a cseresznye, és egy kicsit lisztes íz jelenik meg, de fogalmunk sincs, honnan jön.

Adatok: 3,5% zsírtartalmú tejből, 18% cseresznyés öntet, 7,2% rizs, 200 gramm, 119 ft

TESZTELTÜK, HOGY MELYIK A LEGJOBB KAKAÓS NÁPOLYI! MEGINT EGY SAJÁTMÁRKÁS NYERT >>> 
Landliebe

Feltépés után szinte ránk köszönnek a rizsdarabok. Az illata alapján sikít róla, hogy édeskés tejszínnel van kibélelve. Hiába szaglásszuk, sehol nem találjuk az almát. Kóstolva egyetlen foltban találkozunk az almával, de végig az édes tejszín íze uralkodik. A rizs egészen apró benne, a szemek szinte taszítják egymást, nem akarnak összeállni. Édes, masszívan édes.

Adatok: 9% rizs, 9% alma, 4,9% zsírtartalom, 150 gramm, 239 ft

Milbona

Akár, mint a friss gipsz. Sűrű, emiatt használhatnánk stresszlevezetőnek is, annyi erőt kell beletolni. Az illata teljesen üres, nehezen mondanánk meg róla vakon, hogy nem tiszta rizs valami sűrű anyaggal. Kóstolva annyi derül ki róla, hogy sokkal sűrűbb, mint az előzetesen sejtettük, majdnem harapni kell. A rizs nagy és ropog néhol, a gyümölcs íze meg inkább sehol. Iszonyatosan tömény.

Adatok: 15% meggyes szósz, 56% tej, 9% rizs, 6,7% meggy, 200 gramm, 119 ft

POHARAS CSOKIPUDINGOKAT TESZTELTÜNK, ÉS NEM LEPŐDTÜNK MEG AZ EREDMÉNYEN >>> 
Csokis tejberizsek
Zott Belriso

Illatra olyan, mint egy gyatrább csokipuding. Alapból összekeverték, nem kell hosszú percekig pörgetnünk benne a kanalat, dicséretes. Néhány nagyobb darab gyümölccsel is összefuthat benne az ember az önfeledt kanalazás közepette. A rizs egészen aprószemű és kifejezetten puha. A csoki nem túl tiszta, erősen dolgozik benne a kémialabor, amitől műanyag íze lesz. Állagra abszolút híg. A mezőny kakukktojását is tisztelhetjük benne, mivel egyszerre csokis és gyümölcsös.

Adatok: 3,5% zsírtartalom, 15% epres öntet, 41% eper, 8% rizs, 7% tejszín, 0,1% csokoládépor, 200 gramm, 199 ft

Campus

Illatra a csoki dominál benne. Ezt is hosszasan kell pörgetni kanállal, de végül összeáll. A rizs kifejezetten nagyszemű, és többnyire össze is ragadnak. A csoki ízvilága kellemes, nem gondolunk tőle azonnal egy friss gumicsizmára. Kóstolva a tejberizs és a csoki kiegyensúlyozva él egymás mellett, mindkettő érződik tisztességesen minden falatban. Az édessége telitalálat, nincs egyik irányban sem eltúlozva.

Adatok: 3,5% zsírtartalmú tej, 18% csokoládésöntet, 2,4% zsírtartalom, 60,8% tej, 7,5% rizs, 1,2% csokoládé, 200 gramm, 119 ft

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Landliebe

Kibontás után meglepve tapasztaltuk, hogy semmi csokis illat nem árad belőle. Kóstolva változik a kép, megérzünk egy korrekt tejcsokis vonalat, ami nincs túlcukrozva. A rizsszemek aprók és közepesen kemények. A csoki mellett kapunk tisztességesen tejszínt is, ettől könnyebb lesz az egész. Nem ébreszt pudingos hatást.

Adatok: 5,3% zsírtartalom, 9% rizs, 1,3% csokoládé, 150 gramm, 239 ft

Müller

Kicsit csalóka a dolog, mert a csoki mellé csempésztek vaníliát is. A pörgetés során elérünk a vaníliaréteghez, ami bourbon fajta a benne lakozó pöttyök alapján. Egyáltalán nem édes, de ami meglepő, hogy a csoki nem nyomja el a vaníliát, folyamatosan érezni. Könnyed állaga van, a rizsszemek aprók és egészen puhák. Összességében azoknak ajánlott, akik nem tudnak dönteni a csoki és vanília között, így mindegyikből jut nekik. Valahol ez is egy kakukktojás.

Adatok: 6,3% rizs, 3,2% csokoládépor, 0,1% csokoládé, 200 gramm, 159 ft

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>> 
Milbona

Emberesen mélyre kell ásni, hogy elérjük a tejberizs alatti csokimezőt. Amikor viszont megtaláljuk, nem akar kiapadni, és szinte koromfeketévé varázsolja a masszát. Illatra nem túlságosan bíztató. Kóstolva kiderül az oka is. Az egész olyan, mintha a legembertelenebb mikuláscsokikat olvasztották volna össze, hogy felhasználják benne. A rizsszemek jó nagyok és kemények. A csokibevonó ízvilág mindent elnyom, grátisz, hogy cukros is rendesen.

Adatok: 15% kakaós szósz, 56% tej, 9% rizs, 0,7% zsírszegény kakaópor, 0,3% kakaópor, 200 gramm, 119 ft

Desira

Illatra üres, mint éjjel a tükör. Sokáig kevergetve sem szökik ki belőle bármi, ami csokit idézne. Kóstolva ettől sem lett boldog maradéktalanul a tesztcsapat legtöbb tagja, mivel ebben is a csokibevonó nevezetű rémálom jelent meg. A tejes-tejszínes élményt a vacak csokiíz elnyomja. A édessége még pont az elfogadható határokon belül mozog. Állagra egészen sűrű, a rizs benne erősen átázott és pépes.

Adatok: 200 gramm, 2,1% kakaó és csokoládétermékek, 119 ft

TESZT! SAJÁT MÁRKÁS MOGYORÓS CSOKI VERI A MILKÁT >>> 
Milkland

Illatozva a tejszínes részből egy gyér vaníliás szösszenet bukkan ki. Elkeverés után is megmarad, de azért belép a képbe a csokoládé illata is. A rizst törpéktől kérték kölcsön, de cserébe pépessé is áztatták. A csoki ízlelve kellemes, nem a leggagyibb a piacon, az biztos. Az édessége lehetne picit visszafogottabb, de ennyi még pont tolerálható. Van egy furcsa utóíze a rizsnek, ami picit árnyékolja a képet sajnos. A massza közepesen sűrű, és könnyedén kanalazható.

Adatok: 10% öntet, 8,3% rizs, 0,3% csokoládé, 150 gramm, 105 ft

Ítélet

Gyümölcsös tejberizsek:

1. Müller
2. Milkland
3. Campus
4. Landliebe
5. Desira
6. Zott
7. Milbona

Csokis tejberizsek:

1. Müller
2. Landliebe
3. Campus
4. Milkland
5. Zott
6. Desira
7. Milbona

Az biztos, hogy a nagy név, az ismert márka ismét nem garancia a minőségre. A Zott ezen a páros teszten mondhatni elvérzett. A Penny Market polcairól beszerzett Campus viszont meglepetésszerűen jól szerepelt. Szintén figyelemreméltó a Milkland eredménye, ami persze nem a legjobb, de egy erős közepes.

A Müller duplán behúzta a tutit, persze nem árt tudni, hogy a csokis szekcióban kissé kakukktojásként indult vaníliás kiegészítésével. A csokis verziók közül a Desira és a Milbona csokibevonós élménye sikeresen elvette a kedvünket pár hétre a csokis tejberizsektől. Gyümölcsös fronton érdemes másik ízesítéssel kísérletezni, a meggyes-cseresznyés ötlet nem feltétlen volt az év húzása.

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin