Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejberizs pisztáciával és rózsaborssal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 liter 1,5% tej
  • 2 rúd fahéj
  • 4 szegfűszeg
  • 1 teáskanál összetört rózsabors
  • 3 egész kardamom (kibontva, összetörve)
  • 1 rúd vanília
  • kb. 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint
  • 20 dkg rizs
  • 1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva)

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk, beletesszük a fűszereket és a cukrot (tetszés szerint), hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, majd a tüzet legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és szép lassan, néha megkeverve puhára főzzük.

    2. Még melegen kiszedjük belőle az egész fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, és a tejberizst poharakba töltjük.

    3. A tetejét megszórjuk durvára vágott vagy összetört pisztáciával, és néhány szem rózsaborssal.

    4. Tálalhatjuk melegen is, vagy hűtőszekrényben lehűtve.

Megjegyzés

A tört pisztáciából a pohár aljára is szórhatunk, vagy rétegezhetjük a pisztáciát és a rizspudingot.

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin