Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejberizs pisztáciával és rózsaborssal

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejet felforraljuk, beletesszük a fűszereket és a cukrot (tetszés szerint), hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, majd a tüzet legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és szép lassan, néha megkeverve puhára főzzük.

2. Még melegen kiszedjük belőle az egész fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, és a tejberizst poharakba töltjük.

3. A tetejét megszórjuk durvára vágott vagy összetört pisztáciával, és néhány szem rózsaborssal.

4. Tálalhatjuk melegen is, vagy hűtőszekrényben lehűtve.

Megjegyzés

A tört pisztáciából a pohár aljára is szórhatunk, vagy rétegezhetjük a pisztáciát és a rizspudingot.

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss