Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejberizs karamellás csokikrémmel

Hozzávalók

  • 12,5 dkg rizs
  • 1 csipet só
  • 3,7 dl tej
  • 1,3 dl tejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
  • A karamellához:
  • 8 dkg tejkaramella bonbon
  • 0,7 dl tej
  • 2,5 dkg mascarpone
  • 0,3 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1.

    A megtisztított rizst egy teflonedénybe tesszük, és felöntjük 2,5 dl vízzel,majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a sót, a tejet és a tejszínt, és addig főzzük, míg a rizs az összes folyadékot magába nem szívja. Végül belekeverjük a vanília kikapart magjait és a cukrot, majd lefedve hagyjuk kihűlni.

    2.

    A tejet felmelegítjük a felkockázott karamellbonbonnal. Ha a karamell felolvadt, levesszük az edényt a tűzről, és a tejkaramellát hagyjuk kissé kihűlni. Felforraljuk a tejszínt, a felkockázott csokoládéra öntjük, majd simára keverjük. Fóliával lefedjük, és hagyjuk kissé megdermedni. A mascarponét, majd a csokoládés krémet is a karamellhez keverjük.

    3.

    A tejberizst és a karamellás csokoládékrémet felváltva üvegpoharakba rétegezzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

    MÉG TÖBB TEJBERIZS RECEPT >>> 

    POHÁRKRÉM: ÉDESSÉG PILLANATOK ALATT >>> 

    ISTENI RIZZSEL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>>  

Megjegyzés

Recept és fotó: Dusha Csenge

MME
Még finomabb, ha rizottóhoz való un. carnaroli, vagy arborio rizsből készítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Della25
Saját készítésű karamellel is el lehet készíteni? Csak mert most jövök a Prímából, bevásároltam, hogy elkészíthessem ezt a finomságot, de a karamell bonbon kimaradt :(

Hasonló Receptek

Magazin