Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejberizs karamellás csokikrémmel

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított rizst egy teflonedénybe tesszük, és felöntjük 2,5 dl vízzel,majd folyamatosan kevergetve, közepes lángon puhára főzzük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a sót, a tejet és a tejszínt, és addig főzzük, míg a rizs az összes folyadékot magába nem szívja. Végül belekeverjük a vanília kikapart magjait és a cukrot, majd lefedve hagyjuk kihűlni.

2.

A tejet felmelegítjük a felkockázott karamellbonbonnal. Ha a karamell felolvadt, levesszük az edényt a tűzről, és a tejkaramellát hagyjuk kissé kihűlni. Felforraljuk a tejszínt, a felkockázott csokoládéra öntjük, majd simára keverjük. Fóliával lefedjük, és hagyjuk kissé megdermedni. A mascarponét, majd a csokoládés krémet is a karamellhez keverjük.

3.

A tejberizst és a karamellás csokoládékrémet felváltva üvegpoharakba rétegezzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

MÉG TÖBB TEJBERIZS RECEPT >>> 

POHÁRKRÉM: ÉDESSÉG PILLANATOK ALATT >>> 

ISTENI RIZZSEL KÉSZÜLT FOGÁSOK >>>  

Megjegyzés

Recept és fotó: Dusha Csenge - MME
Még finomabb, ha rizottóhoz való un. carnaroli, vagy arborio rizsből készítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss