Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejben-vajban sült krumpli

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Egy tepsit vagy jénait kibélelünk sütőpapírral. A krumplit meghámozzuk, nyersen vékony karikákra vágjuk, és belerakjuk a tepsibe. A vajat felolvasztjuk egy csészében, elkeverjük a tejjel, tejföllel, fűszerezzük és ráöntjük a krumplira. Alufóliával szorosan lezárjuk a tepsit, és 30 percet sütjük kb. 180 fokon. Ezután levesszük a fóliát, és így sütjük tovább még kb. 30 percig, hogy elpárologjon a maradék folyadék, és megpiruljon a teteje.

Megjegyzés

Szárazabb húsokhoz finom köret. Ha nem béleljük ki a tepsit, és jó pirosan szeretjük a krumplit, akkor lesz mit mosogatni, mert a tejes keverék masszívan rá tud égni a jénai vagy a tepsi falára.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Kattica005
Én serpenyőben készítettem el, az első fél órában rendes fedővel, a maradék időben (kb negyed órában) pedig lyukacsossal, direkt párologtató fedővel. Finom lett, köszi a receptet! :)
monoma
Használj másfajta sütőpapírt, mint, ami odaragadt. a "jobbak", pl. az Alufix biztos, hogy nem ragad.
minpins
Nagyon finom lett, de legalább 2 órán keresztül kell sütni!
szitaa
tothkato ! szerintem rossz sütőpapírt használsz :-( A jó az tuti nem ragad rá semmire.
zongorista
Tegnap megcsináltam, nagyon finom, csak én elsóztam.
monoma
Próbáld ki a szilikon sütő"lapot". Valami kelly vagy hasonló hangzású cég gyártja, a csomagolása hasonlít a sütőpapíréra, de ebben csak egy ilyen lap van. (és, ha jól emlékszem, legalább annyiba kerül, ha nem drágább, mint a sütőpapír) De mosható azaz nem kidobandó. Én az enyémet már nagyon sokszor használtam, és meg sem látszik rajta. És tényleg nem ragad rá semmi, és elmosni is nagyon könnyű!
tothkato
A sütőpapir nem ragad bele? Nekem még a pogácsa fenekéről is kapargatni kell a papirt, a pizzáról nem is beszélve. :-(

Hasonló Receptek

Magazin