Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben-vajban pirított burgonyaköret

45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya, hámozva, vékony karikára szeletelve
  • 2 duci gerezd fokhagyma felaprítva
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • A tálaláshoz:
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

Elkészítés: Teflon serpenyőben felforrósítjuk a vajat, benne megdinszteljük a fokhagymát, majd rátesszük a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval és ráöntjük a tejet. Átkeverjük, közepes hőmérsékleten pároljuk, közben néha megkevergetjük, hogy le ne kapjon.

Amikor a burgonya megpuhult, magasabb hőfokon pirosra pirítjuk gyakori keveréssel.

Frissen az igazi, sokféle húsos étel körete lehet!

Megjegyzés

Egyszerűbb, mint a tepsiben, fólia alatt sütött módszer! És legalább olyan finom.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss