Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejben pácolt sült oldalas

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk kakukkfű (szárított)
  • 1 tk majoránna (szárított)
  • 2 tk ételízesítő
  • 5-6 dl tej
  • 3 ek méz
  • 2-3 ek dijoni mustár
  • 1 ek csípős paprikaszósz (Heinz jalapeno szósz)
  • A sütéshez:
  • 20 dkg sertészsír
  • 2 dl víz

Elkészítés

    1. Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk, majd alaposan bedörzsöljük a zúzott fokhagymával. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Ezután lefedjük a tálat, majd betesszük pár órára - vagy egész éjszakára - a hűtőbe, hogy az ízek átjárják a húst.
    2. A mézet, a mustárt, és a csípős paprikaszószt összekeverjük egy tálba. A sertészsírt felolvasztjuk, majd egy tepsibe öntjük. 
    3. Kivesszük a hűtőből a bepácolt oldalast, alaposan lecsepegtetjük, majd papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ezután alaposan beleforgatjuk a mézes-mustáros csípős mázba, beletesszük a tepsiben lévő zsírba, majd aláöntjük a vizet, és alufóliával lefedjük. Behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, két óra alatt puhára pároljuk.
    4. Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra. (Sütés közben többször megforgatjuk, hogy egyenletesen süljön.)

    15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>>

    7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

Megjegyzés

Én vékonyan lekarikáztam a krumplit, majd a hús sütésénél visszamaradt zsiradékban sütöttem meg.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin