Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejben pácolt fűszeres sertéstarja rántva

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A hús pácolásához:
  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertéstarja
  • 5 dl tej
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál őrölt feketebors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, fűszerezzük borssal, cayenne borssal, grill fűszerkeverékkel és az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik, annál puhább és finomabb lesz a hús!

A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő olajban közepes lángon kisütjük. Köretnek kukoricás rizst készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá! :))

Ezek is érdekelhetnek

Friss