Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbegrízpuding szilvával

MME MME
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát kimagozzuk, 8 felé vágjuk, kevés fahéjjal és cukorral összekeverjük.

A tejet a vanília kikapart magjaival felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, a sót és kevés cukrot. Alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, egy másik tálba téve belekeverjük a
szilvát, megvárjuk, míg kissé kihűl.

A tejszínből kevés cukorral habot verünk, és óvatosan – már amennyire lehet – a darához keverjük, poharakba vagy őzgerincformába töltjük. 1-3 órára hűtőbe tesszük.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss