Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tejbegrízes pohárkrém

default user icon

Hozzávalók

  • 4,5 dl tej
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 ek méz (elhagyható)
  • 1,5 dl búzadara
  • 18 dkg tehéntúró
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 tk zselatinpor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé (85%-os)
  • 4 mk áfonyalekvár

Elkészítés

    1. A tej et felforraljuk a fahéjjal, a sóval és a mézzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a túróval
    2. Elkezdjük habbá verni a tej színt, majd néhány perc után hozzáadjuk a zselatin, és együtt kemény habbá verjük.
    3. A hab felét gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a tej begrízhez. Összekeverjük, majd a másik felét óvatosan keverjük hozzá. Ezután hűtőbe tesszük a krémet legalább 3 órára.
    4. A párizsi krémhez felforraljuk a tej színt, hozzáadjuk a csokoládét, olvadásig keverjük és kihűtjük. Ezt is 3 órára hűtőbe tesszük.
    5. Végül poharakban rétegezzük a krémeket, a tetej ét áfonyalekvárral díszítjük.

    Még több pohárkrém >>> 

    Tejbegríz és tejbegrízes receptek >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Krémesebb állagú krémeket kapunk, ha a tehéntúrót és a tejbegrízt botmixerrel pürésítjük, és utána kavarjuk össze a tejszínhabbal, illetve a kihűlt párizsi krémet habverővel felverjük, és ezután tesszük a hűtőbe.

emőci 40
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes