Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbegrízes pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk a fahéjjal, a sóval és a mézzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a túróval.
  2. Elkezdjük habbá verni a tejszínt, majd néhány perc után hozzáadjuk a zselatin, és együtt kemény habbá verjük.
  3. A hab felét gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a tejbegrízhez. Összekeverjük, majd a másik felét óvatosan keverjük hozzá. Ezután hűtőbe tesszük a krémet legalább 3 órára.
  4. A párizsi krémhez felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét, olvadásig keverjük és kihűtjük. Ezt is 3 órára hűtőbe tesszük.
  5. Végül poharakban rétegezzük a krémeket, a tetejét áfonyalekvárral díszítjük.

Még több pohárkrém >>> 

Tejbegríz és tejbegrízes receptek >>> 

Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Krémesebb állagú krémeket kapunk, ha a tehéntúrót és a tejbegrízt botmixerrel pürésítjük, és utána kavarjuk össze a tejszínhabbal, illetve a kihűlt párizsi krémet habverővel felverjük, és ezután tesszük a hűtőbe. - emőci 40

Ezek is érdekelhetnek

Friss