Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejbegrízes krémmel töltött mézes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek méz
  • 25 dkg margarin
  • A tejbegrízes krémhez:
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek búzadara
  • 4 ek porcukor
  • 1 csepp vanília aroma
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 tk étolaj
  • A díszítéshez:
  • színes dekorcukor

Elkészítés

    1. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, a sütőport és a porcukrot, majd ezeket összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tojást, mézet és a margarint, majd linzertészta állagú tésztát gyúrunk.
    2. A tésztát három részre osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk (A/4 méretű) őket és egyesével kisütjük őket. (A/4 méretű tepsi.) A kisült tésztát tálcára helyezzük, és ameddig hűlnek, elkészítjük krémet, majd a mázat.
    3. 2 evőkanál finomlisztet, 2 evőkanál búzadrát, 4 evőkanál porcukrot és az egy csepp vanília aromát összekeverjük. Ezután a 4 dl tejet lassan hozzáadjuk, és csomómentesre kavarjuk. Ezután a krémet megfőzzük, majd kihűtjük.
    4. A kihűlt krémhez robotgéppel hozzádolgozunk 15 dkg margarint. A margarintól a krém habos és fényes lesz. A kihűlt mézeskalácsokat megtöltjük a kihűlt, főzött krémmel.
    5. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel megkenjük a sütemény tetejét. Ezután színes dekorcukorral díszíthetjük.

    MÉZES KRÉMES BEJGLIVEL TÖLTVE>>> 

    MÉZESKALÁCS, AHOGY NAGYMAMÁM KÉSZÍTETTE>>> 

    MÉZES KRÉMES EGYSZERŰEN>>> 

     

Megjegyzés

Karácsonyi desszert.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin