Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbegríz-gombóc rebarbaraszósszal

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombócokhoz:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor + a szóráshoz
  • 1 rúd fahéj
  • 15 dkg búzadara
  • A rebarbaraszószhoz:
  • 50 dkg rebarbara
  • 2,5 dl piros szőlőlé
  • 1/2 citrom
  • 3 evőkanál cukor
  • Valamint:
  • 3 evőkanál vagdalt dióbél
  • mentalevelek a díszítéshez

Elkészítés

Elkészítés: A gombóchoz a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral, a porcukorral és a fahéjjal. Belekeverjük a grízt, kevergetve sűrűre főzzük, kivesszük a fahéjat, és a tejbegrízt lefedve puhulni és hűlni hagyjuk.

A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és darabokra vágjuk. A citrom héját lereszeljük. A szőlőlevet a citromhéjjal felforraljuk. Belekeverjük a rebarbarát, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk, amíg elolvad. Kivesszük a rebarbara felét egy tálkába, a maradékot botmixerrel péppé zúzzuk, szitán átpasszírozzuk, majd a félretett rebarbarát visszatesszük. (Ez a szósz jól illik túrógombóc mellé is.)

Közben a diót kissé megpirítjuk, 2 evőkanálnyit a tejbegrízbe keverünk.

Vízbe mártott fagyis vagy evőkanállal gombócokat szaggatunk ki a masszából. Megszórjuk a maradék dióval meg a porcukorral, és mentalevelekkel díszítve, a rebarbaraszóssszal kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss