Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tejszínes tejbegríz

default user icon
3 3/5

Hozzávalók

  • 10 dkg búzadara
  • 5 dl tej
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín
  • A tálaláshoz:
  • friss bogyós gyümölcs
  • kakaópor vagy csokireszelék
  • fahéj

Elkészítés

    1. Egy főzőedénybe félujjnyi vizet engedünk, hozzáadjuk a búzadarát, a tejet, a sót és a cukrot, majd forralni kezdjük.
    2. Amikor a búzadara megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt, és további 1-2 percig forraljuk.
    3. Tálaláskor friss gyümölcsökkel kínáljuk, de kakaópor, reszelt csoki és fahéj is illik hozzá. 

Megjegyzés

A tejbepapit (mert mi így hívjuk) már csak ebben a formában főzzük. Felnőttünk, de még mindig szeretjük. Érdemes megpróbálni, jó étvágyat hozzá!

72lukacs
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Christinke 11 hónappal ezelőtt
Fincsi lett...
krisztol 8 évvel ezelőtt
Nem lehet rossz ez a tejszínes \"megoldás\" sem. (Ki fogom próbálni.)
hovirag501 8 évvel ezelőtt
Én cukor helyett édesitőt használok, és amikor leveszem a tüzről, egy mokkáskanál margarint keverek bele, és néha még egy tojás sárgáját. Kakaóval és fahéllyal is imádom!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes