Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. 3 cipót formálunk, majd a cipókat kinyújtjuk, előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, és megfőzzük benne a búzadarát. Félretesszük hűlni. Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral. Hozzákeverjük a kihűlt tejbedarát és a citrom reszelt héját.
A tésztalapokat egyenként megkenjük vékonyan lekvárral, rásimítjuk a krémet, majd egymásra helyezzük a lapokat. Néhány óráig pihentetjük, akár egy egész éjszakát, hogy megpuhuljanak a lapok. Ezután felszeleteljük, és meghintjük porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre