Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejbedara-torta eperdzsemmel

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az epret ízlés szerinti cukorral felfőzzük, hozzáadjuk a tortazselét. Tetszés szerinti állagúra pépesítjük az eperdzsemet (turmixolhatjuk, összetörhetjük, de egyben is hagyhatjuk). Egy tortaformánál kisebb tálat kibélelünk alufóliával, ebbe öntjük a még meleg dzsemet, 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Ezalatt megfőzzük a tejbedarát közepes állagúra, ízlés szerint cukrozva. Hagyjuk kihűlni. A 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük, hozzáadagoljuk a tejbedarát, és belekeverjük a zselatin fixet.

Egy tortaformát celofánnal kibélelünk, a dara felét belesimítjuk, erre fektetjük a kisebb átmérőjű megdermedt eperdzsemet. Befedjük a maradék tejbedarával, és pár órára hűtőbe tesszük.

Tálcára borítva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss