Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejbebulgur kókusztejjel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 bögre bulgur
  • 1 bögre kókusztej
  • 1 bögre víz
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 3 ek xilit
  • 2-3 ek kókuszzsír
  • A kakaós öntethez:
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 4 ek xilit
  • 6 ek víz
  • 1 ek kókuszzsír

Elkészítés

    1. A bulgurt egy közepes lábasban felöntjük a kókusztejjel és a vízzel. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a xilitet és a kókuszzsírt. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg felforr. 
    2. Ezután közepes vagy kis lángon továnni 15-20 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük tovább, addig, amíg már majdnem az összes tejet felszívja a bulgur, de még kicsit krémes. Ekkor elzárjuk a tüzet, és fedő alatt 10 percig hagyjuk állni. 
    3. A kakaós öntethez vízgőz felett összemelegítjük a kakaóport a xilittel, a vízzel és a kókuszzsírral. Amikor kellően folyós, a tálkákba szedett tejberizsre locsoljuk. 

Megjegyzés

Házi kókusztejből készült tejbebulgur, paleo kakaóöntettel.

Ricsi - FITTKONYHA -
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin