A csirkecomb filét megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. Forró olajon pár perc alatt aranybarnára sütjük a húst, kérgesítjük.
Hozzáadunk kevés sót, oreganot, 5-6 darab megtisztított fokhagyma gerezdet és felöntjük másfél deci vízzel. Lefedjük, majd puhára pároljuk (a báránynak több idő kell).
Rántást készítünk olajból és lisztből, majd a joghutrba bekeverjük a tojásokat és a rántást.
A kivajazunk egy sütőedényt (lehetőleg cserépedényt), majd az aljára szórunk egy sor nyers rizst. Ennek a célja, hogy a sütés közben keletkező nedvességet felszívja. Ha tartalmasabbra akarjuk készíteni az ételt, főzzünk több rizset "molto al dente"-re. (Nota bene: ha sok a rizs, kemény marad, ha kevés, az ételnek leve marad.)
A rizsre szórunk oreganot és a megtisztított, felszeletelt fokhagymát is (sokat), majd ráterítjük a húst, leöntjük a joghurtkeverékkel.
A 180 fokra előmelegített sütőben letakarva sütjük 20 percig, majd a fóliát levéve addig sütjük, amíg a joghurt aranybarnára pirul.
A név albánul egész egyszerűen cserépedényt jelent. Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és nagyon finom albán jellegzetesség: joghurtos báránysült. Bárány helyett néha csirkét használnak, de a bárány intenzívebb íze miatt az az igazi. (Mi csirkecomb filével csináltuk. A csirkemell nem jó, mert nem elég aromás.) - leventea
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!