Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldfűszeres-kecskesajtos quiche

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy csipet só
  • bő fél dl hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 marék (fagyasztott) borsó
  • 1 marék (fagyasztott) zöldbab
  • 1 csokor friss menta + petrezselyem
  • 10 dkg kecske sajt
  • 1 csomag mini mozarella golyó
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztből és a vajból 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk, majd fél órára fóliába csavarva hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez a tojást a tejszínnel felverjük, belemorzsoljuk a kecskesajtot, fűszerezhetjük csipetnyi szerecsendióval és kevés borssal, belekeverjük a felaprított zöldfűszereket és zöldhagymát.

    A borsót és a zöldbabot sós vízben előfőzzük, leszűrjük, majd a tejszínes-tojásos keverékhez adjuk a leszűrt és félbevágott mozzarellagolyókkal együtt, összeforgatjuk.

    A tésztát pitetálba nyomkodjuk és megszurkáljuk, majd a tölteléket a tésztára öntjük.

    190 fokon kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin