Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres-kecskesajtos quiche

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 nagy csipet só
  • bő fél dl hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 marék (fagyasztott) borsó
  • 1 marék (fagyasztott) zöldbab
  • 1 csokor friss menta + petrezselyem
  • 10 dkg kecske sajt
  • 1 csomag mini mozarella golyó
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből és a vajból 1 tojássárgájával, csipetnyi sóval és annyi hideg vízzel, amennyit felvesz tésztát gyúrunk, majd fél órára fóliába csavarva hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a tojást a tejszínnel felverjük, belemorzsoljuk a kecskesajtot, fűszerezhetjük csipetnyi szerecsendióval és kevés borssal, belekeverjük a felaprított zöldfűszereket és zöldhagymát.

A borsót és a zöldbabot sós vízben előfőzzük, leszűrjük, majd a tejszínes-tojásos keverékhez adjuk a leszűrt és félbevágott mozzarellagolyókkal együtt, összeforgatjuk.

A tésztát pitetálba nyomkodjuk és megszurkáljuk, majd a tölteléket a tésztára öntjük.

190 fokon kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss