Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 db burgonya
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1/2 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 ek búzadara
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    1. Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répát és a fehérrépát karikára, a zellergumót és a burgonyát kockára vágjuk.
    2. Az olajat felmelegítjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és zellerlevéllel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk az áttört fokhagymát és a felaprított paprikát és paradicsomot, és lassú tűzön roppanósra főzzük a zöldségeket.
    3. Amíg fő a levesünk, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe egy kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek. 

    Még több levesrecept >>> 

    Még több zöldségleves >>> 

    Tavaszi receptek >>> 

Megjegyzés

Egy könnyed leves tele friss zöldségekkel, és pihepuha grízgaluskával. A családom egyik kedvenc levese!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin