Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi zöldséges grízgombóc leves

default user icon

Hozzávalók

  • A galuskához:
  • 3 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 13,5 dkg búzadara
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    1. Először előkészítjük a grízgombócokat, amihez a tojásokat felütjük egy tálba, majd villával lazán felhabosítjuk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, majd belekeverjük a búzadarát és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, majd fóliával lefedjük, és hűtőben minimum 1 órát pihentetjük.
    2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd megdinszteljük egy kevés olaj on, hozzáadjuk a felkockázott répát, a zöldborsót és zöldbabot, és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, és közepes lángon tovább főzzük. Ha felforrt, visszavesszük a lángot alacsony hőfokra, ekkor megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított friss petrezselyemzöldet. Addig főzzük, amíg minden zöldség kellemesen harapható.
    3. 1 óra elteltével egy kisebb lábasba felteszünk sós vizet főni, amint gyöngyözik, beleszaggatjuk a grízgombócokat két kanál segítségével.
    4. Ha feljön a gombóc a víz tetejére, még további 2 percig főzzük (érdemes egyet késsel félbe vágni, és ellenőrizni, hogy megfelelően átfőtt-e).
    5. Szűrőkanállal kiszedjük a megduzzadt, megfőtt gombócokat, és a kész leves betétjeként kínáljuk. 

    Még több zöldségleves >>> 

    Krémlevesek >>> 

    Tavaszi receptek >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek