Elkészítés: Olajon az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. Átpirítjuk, meghintjük 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, sóval, borssal. Kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a zöldségeket és pároljuk.
Amikor a levesalap félig puha, a zöldborsót akkor tesszük hozzá. Kb. 2 liter húsleves alappal felöntjük, puhára
főzzük. Ízesíthetjük még egy kevés cukorral.
Amikor elkészült, lisztből, sóból, tojásból galuskatésztát keverünk, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, a tetejét pedig meghintjük petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre