Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tavaszi zöldborsóleves csirkecombbal

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • zeller
  • petrezselyem
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 húsleveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint cukor
  • 50 dkg felső csirkecomb
  • pici pirospaprika
  • bors
  • 2 db tojás
  • liszt ízlés szerint

Elkészítés

    Elkészítés: Olajon az apróra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát üvegesre sütjük, hozzáadjuk a kicsontozott, lebőrözött, apróra vágott csirkedarabokat. Átpirítjuk, meghintjük 1 evőkanál liszttel, pirospaprikával, sóval, borssal. Kevés vizet adunk hozzá, beletesszük a zöldségeket és pároljuk.

    Amikor a levesalap félig puha, a zöldborsót akkor tesszük hozzá. Kb. 2 liter húsleves alappal felöntjük, puhára
    főzzük. Ízesíthetjük még egy kevés cukorral.

    Amikor elkészült, lisztből, sóból, tojásból galuskatésztát keverünk, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, a tetejét pedig meghintjük petrezselyemmel.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes