Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi zöld minestrone leves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 2,5 liter zöldségalaplé
  • 1 szál póréhagyma (felkarikázva)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 kelkáposzta (feldarabolva)
  • 2 szál szárzeller (felkockázva)
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg brokkoli
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg spárga (feldarabolva)
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (darabolt)
  • 5-6 levél friss bazsalikom
  • 1 marék kisméretű kagylótészta vagy eperlevél tészta
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket megmossuk, majd meghámozzuk és közepes méretű kockákra vágjuk.

    Egy nagy lábosban olívaolajat hevítünk, amin megpároljuk a zöldségeket a következő sorrendben: póréhagyma, fokhagyma, zeller, zöldbab, zöldborsó, spárga, brokkoli, kelkáposzta. 1 evőkanálnyi liszttel megszórjuk a zöldségeket, átforgatjuk, míg fel nem hevül, ettől sűrűbb lesz a levesünk. Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összeforraljuk, majd alacsony lángon kb. 30 percig gyöngyöztetjük. Közben félidőnél hozzáadjuk a konzerv hámozott paradicsomot, levével együtt.

    Amikor a zöldségek megpuhultak, beleszórjuk a tésztát a levesbe. Elzárjuk alatta a gázt, és lefedve néhány percig pihentetjük.

    Közvetlenül tálalás előtt keverjük bele a reszelt parmezán sajtot és a bazsalikomot.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin