Elkészítés: A tojásfehérjéket kevéske sóval fehéredésig verjük, majd hozzátesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, kemény habbá verjük. A tojássárgákat is hozzáadjuk, majd alacsonyabb fokozaton a tejet, az olajat, a citromhéjat, a sütőport is hozzáadagoljuk. A lisztet már csak lazán belekavarjuk, hogy ne törjük meg a habot. Két részre osztjuk, egyikbe belekeverjük a kakaót és a fahéjat is.
Őzgerincformába rétegesen beletöltjük, legalább 4 különböző réteget képezünk, hogy minél szebb legyen a sütink, így alakitjuk ki a tulipánmintát. 175 fokos előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A külsejét be lehet vonni olvasztott csokival is, úgy még finomabb lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre