Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi töltött-rántott pacal

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A pacal főzéséhez:
  • 1 kg pacal egészben (gyenge, vékony a legjobb)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg fehérrépa
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 liter víz
  • 1 evőkanál só
  • 6 szem bors
  • A sütéshez:
  • 10 dkg edami sajt
  • 4 csapott evőkanál medvehagyma
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 4 db nagyobb csiperkegomba
  • 3 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A lehetőleg vékony, gyenge pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.

4 db 10x15 cm-es téglalapot vágunk a pacalból, a nyesedéket félretesszük.

A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki. A téglalapokat vékonyan megsózzuk, ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.

Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.

Melegen tálaljuk egy kis salátával vagy krémes krumplipürével.

Ezek is érdekelhetnek

Friss