Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A lehetőleg vékony, gyenge pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni.
4 db 10x15 cm-es téglalapot vágunk a pacalból, a nyesedéket félretesszük.
A medvehagymát felaprítjuk, a koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és a gombát vékony szeletekre szeljük. Ezeket összekeverjük. A sajtból pacalonként 2-2 szeletet porciózunk ki. A téglalapokat vékonyan megsózzuk, ráhalmozzuk az egyik felére a tölteléket. Végül félbehajtjuk a pacalt, és hústűvel összetűzzük.
Hagyományos módon liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a kis batyukat, és bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Melegen tálaljuk egy kis salátával vagy krémes krumplipürével.