Elkészítés: A padlizsánokat félbevágom, a húsukat kiszedem. Megsózom a padlizsán belsejét, hogy a vad ízét elvegye.
A bulgurt fél liter forró, sós vízbe áztatom kb. 30 percre, majd a felesleges vizet leszűröm. Az újhagymát, a petrezselymet és a paradicsomot felszeletelem.
A padlizsán kiszedett húsát felkockázom, egy nagyobb tálba teszem, hozzáadom a pulykahúst, a kockára vágott sajtot, az újhagymát, a petrezselymet, a paradicsomot, a zúzott foghagymát, a bulgurt, sózom, borsozom, és a tojással elkeverem.
A félbevágott padlizsánokat megtöltöm a húsos masszával, tepsire rakom, meglocsolom őket olívaolajjal, és 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre