Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi tepsis-fűszeres csirke

15 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk, és borssal meghintjük.
  2. Egy tálba olívaolajat teszünk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és beleforgatjuk a combokat, egy-két órára a hűtőbe tesszük.
  3. Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen ketté hasítjuk, a paprikát karikákra vágjuk.
  4. Sütés előtt a csirkét sóval jól bedörzsöljük. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a feldarabolt répát, krumplit, megsózzuk, majd ráfektetjük a húsokat. Mellé tesszük a hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot, meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Sütés közben meglocsoljuk a combokat a szafttal, ha elpárologna a folyadék, meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Amikor a hús megpuhul, a fóliát levesszük és rápirítunk. 

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

Megjegyzés

Csak az előkészítéssel van munka a többit a sütő elvégzi, és a köret is elkészül a hússal. Én körül-belül 60 percig pároltam alsó felső sütésen, majd 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam. A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss