A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk, és borssal meghintjük.
Egy tálba olívaolajat teszünk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és beleforgatjuk a combokat, egy-két órára a hűtőbe tesszük.
Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen ketté hasítjuk, a paprikát karikákra vágjuk.
Sütés előtt a csirkét sóval jól bedörzsöljük. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a feldarabolt répát, krumplit, megsózzuk, majd ráfektetjük a húsokat. Mellé tesszük a hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot, meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
Sütés közben meglocsoljuk a combokat a szafttal, ha elpárologna a folyadék, meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Amikor a hús megpuhul, a fóliát levesszük és rápirítunk.
Csak az előkészítéssel van munka a többit a sütő elvégzi, és a köret is elkészül a hússal. Én körül-belül 60 percig pároltam alsó felső sütésen, majd 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam. A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat! - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!