Tavaszi tepsis-fűszeres csirke

Hozzávalók

  • 5 db csirke felső comb
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7-8 db kisebb krumpli
  • 2 evőkanál olíva olaj+1ek. a tepsi kikenéséhez
  • 1 szál kakukkű
  • 1 szál lestyán
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 1 csipet bors
  • 2-3 szelet csípős paprika
  • 1-2 paradicsom
  • 1 dl fehér bor

Elkészítés

    1. A csirkét megmossuk, bőrét lehúzzuk, és borssal meghintjük.
    2. Egy tálba olívaolajat teszünk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket és beleforgatjuk a combokat, egy-két órára a hűtőbe tesszük.
    3. Megpucoljuk a a zöldségeket, a répát hasábokra vágjuk, a krumplit középen ketté hasítjuk, a paprikát karikákra vágjuk.
    4. Sütés előtt a csirkét sóval jól bedörzsöljük. A tepsit kiolajazzuk, beletesszük a feldarabolt répát, krumplit, megsózzuk, majd ráfektetjük a húsokat. Mellé tesszük a hagymát, egy gerezd fokhagymát, a csípős paprikát, minden combra teszünk egy-két szelet paradicsomot, meglocsoljuk a tálban levő zöld fűszeres olajjal. Ráöntjük a bort és lefóliázva 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük.
    5. Sütés közben meglocsoljuk a combokat a szafttal, ha elpárologna a folyadék, meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk. Amikor a hús megpuhul, a fóliát levesszük és rápirítunk. 

Megjegyzés

Csak az előkészítéssel van munka a többit a sütő elvégzi, és a köret is elkészül a hússal. Én körül-belül 60 percig pároltam alsó felső sütésen, majd 25 percig légkeveréses fokozaton pirítottam. A csirkét a zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin