Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi tepsis csirke sok zöldséggel

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 egész csirkecomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 fej hagyma (vöröshagyma, lilahagyma, salotta)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 nagyobb krumpli
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 nagyobb konzerv zöldborsó
  • 20 dkg olívabogyó
  • 50 dkg zöldspárga
  • petrezselyem
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: A combokat kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, megsóorjuk kakukkfűvel. Egy nagy gáztepsire helyezzük, 200 °C-os sütőbe tesszük sülni.

    A spárgák fás szárát levágjuk, a sípokat pedig kb. 1,5 l forrásban lévő, pici cukorral, sóval és fél citrom levével ízesített vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük. Közben megpucoljuk a krumplit, 1,5*1,5 cm-es kockákra daraboljuk, megtisztítjuk a sárgarépát, 2-3 mm-esre karikázzuk, megpucoljuk a hagymát és fokhagymát, a hagymákat gerezdekre vágjuk, a fokhagymákat kisebb darabokra.

    Ha a hús félig puha, melléhalmozzuk a tepsire az így előkészített hozzávalókat a spárga kivételével, kicsit még sózzuk az egészet, aláöntünk 1 dl vizet, és visszadugjuk a forró sütőbe. Ha már a krumpli is puha, ráhalmozzuk a kukoricát, a borsót és a spárgát, megszórjuk petrezselyemmel, és kb. 10 percig pirítjuk. Utána tálaljuk. :)

Megjegyzés

A húgommal való közös ténykedés eredménye. Igazi tavaszi vitaminbomba.

bmesyke
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin