Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tavaszi tekercs réteslappal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag réteslap (12 levél)
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • 1/2 színes paprika színenként (piros, sárga, zöld)
  • 2 tojás
  • 1 db chilipaprika
  • frissen őrölt bors
  • 5 evőkanál olaj a kenéshez + a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat megfőztem, majd kicsontoztam, és felcsíkoztam.

    Ezután a következő sorrendben kezdtem dinsztelni a hozzávalókat: kevés olajon először a hagymát, majd a fokhagymát, kicsit később a zöldborsót és a zöldbabot, a csilit, végül a paprikákat pároltam. Sóztam, borsoztam, ráütöttem a tojásokat, hozzáadtam a csíkokra vágott csirkét, és rövid ideig fedő alatta hagytam összeérni az ízeket. A töltelék ezzel el is készült.

    Nedves konyharuhára terítettem egy réteslapot, egyik felét megkentem olajjal, majd a másik felét ráhajtottam. Erre tettem egy bő kanálnyi tölteléket, a felső negyed közepére, majd az összehajtott dupla rétegű tésztát felhajtottam rá. A szemben lévő oldallal is ugyanígy tettem. A tészta kimaradt részét újra megkentem olajjal, majd feltekertem. Így takaros tekercseket kaptam, amiknek a tetejét szintén megkentem enyhén olajjal, mivel a tekercseket a sütés előtt egymásra helyeztem. Ez elővigyázatosság volt, mert ha nem így tettem volna, valószínűleg összeragadtak volna a tekercsek.

    Közepesen forró olajban 3 tekercset sütöttem a serpenyőben egyszerre, mindössze oldalanként rövid ideig, míg a tésztakéreg meg nem sült aranybarnára, ropogósra.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kelelaci
Nincs sok köze a tavaszi tekercshez......

Hasonló Receptek

Magazin