A szétválasztott tojás fehérjét robotgép habverőjével keverőtálban simára dolgozzuk 20 dkg liszttel, 2 tk olajjal, 1 csipet sóval és 1,5 dl hideg vízzel. A tésztát cipóvá formázzuk, megkenjük 1 tk olajjal és folpakba csomagolva pihentetjük.
Közben a töltelékhez a csirkecombokat a bőr eltávolítása után megsózzuk, és a serpenyőben felhevített 2 ek olajon körbesütjük kb. 10 perc alatt. Ezután félrehúzzuk, leválasztjuk a csontról, majd felkockázzuk és meglocsoljuk a szójaszósszal.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon közepes tűzön aranybarnára pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, és rövid hűlés után összeforgatjuk a marinírozott csirkehússal.
A maradék liszttel meghintett munkalapon a kicsomagolt tésztát 40 x 60 cm-es lappá nyújtjuk, és 15 x 20 cm-es lapokra vágjuk. Az egyik hosszanti felükön eloszlatjuk a tölteléket, majd a széleket megkenjük az elkevert tojássárgájával. A rövidebb végeket behajtjuk, és a lapokat hosszában feltekerjük.
A lábosban felhevített olajon a tekercseket egymás után aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lecsepegtetjük. Azonnal tálaljuk.
Készíts hozzá ázsiai salátát! Forgass össze 50 dkg csíkokra metélt vörös káposztát 3 ek szezámolajból, 1 ek ecetből és 1 tk cukorból kevert öntettel, majd hagyd állni. Végül szórd meg 1 ek szárazon megpirított szezámmaggal.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő